Erasmus Universiteit Rotterdam: Future of Assistance

‘Future of Assistance’ was het thema van een webinar en online workshopreeks die in november 2020 is georganiseerd op de EUR voor medewerkers met een ondersteunende rol. In het webinar en de workshops ging het over de mogelijkheden om nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd en competent te werken. De afdeling HR organiseerde het programma samen met de doelgroep: collega’s van de professional services staff (pss).

‘De kennis en ervaring van pss was onmisbaar bij de organisatie’

HR beleidsadviseur Michelle Verheij vertelt: ‘Door het programma samen met professional services staff te organiseren, konden we beter inschatten waar behoefte aan was bij medewerkers. Vooral in het begin van het proces, bij het bedenken van de opzet en de doelen van het programma, was de kennis en ervaring van professional services staff onmisbaar. We konden hierdoor goed aansluiten op wat medewerkers nodig hebben. En dat is essentieel om je event te laten slagen!’

‘In de toekomst zouden we graag opnieuw medewerkers betrekken bij het organiseren van programma’s. Tijdens de bijeenkomsten in november zagen we heel sterk hoe rijk deze groep medewerkers is qua kennis, talenten, (aanstekelijk) enthousiasme, en ga zo maar door. Geweldig om te zien! We hopen dan ook dat dit waardevolle netwerk blijft groeien, en dat we elkaar kunnen blijven versterken.’

Programma The Future of Assistance

Bekijk de uitnodiging voor het programma

Webinar The Future of Assistance

Tijdens een kort webinar ging spreker Sara van Broekhoven (FutureTalentFactory) in op maatschappelijke ontwikkelingen die de ondersteunende functie beïnvloeden. Waarom is in beweging blijven zo belangrijk? Hoe ziet de toekomst eruit?

 

Download presentatie

Workshop 1: Career in Progress – Move by Standing Still

Door letterlijk en figuurlijk stil te staan en een eerste grote of kleine stap te zetten, kon je als medewerker ontdekken wat jij wilt en belangrijk vindt. Maar ook welke mogelijkheden de EUR biedt om te helpen die volgende stap te maken in je carrière.

 

Bekijk opbrengsten

Workshop 2: Your Next Step

In deze workshop maakten medewerkers de balans op: waar sta je nu en welke kwaliteiten en vaardigheden wil je meer benutten? Ook kregen ze praktische tips en tools om hun volgende stap te zetten.

 

Bekijk opbrengsten

Succesfactoren in de aanpak

  • De aandacht voor de employability van het ondersteunend beheerpersoneel. Dit wordt enorm gewaardeerd.
  • De opzet van het programma:
    • Een combinatie van theorie, opdrachten en ruimte voor gesprek tijdens de lezingen en workshops. Door interactie wordt het effect groter.
    • Trainers die ervaring hebben met ondersteunend beheerpersoneel. Dit maakt de workshops praktisch en direct toepasbaar.
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur