Technische Universiteit Eindhoven: Boost your career

De Technische Universiteit Eindhoven organiseerde in februari 2021 de Boost Your Career Week voor medewerkers in ondersteunende functies (obp). Een week met vier verschillende online sessies over talent- en loopbaanontwikkeling, zowel in het Nederlands als in het Engels. Alles bedoeld om medewerkers kansen te laten ontdekken voor de volgende fase in hun carrière. Het programma werd georganiseerd door een divers projectteam, bestaande uit medewerkers obp, leidinggevenden (obp) en hr-medewerkers.

Doelgroep dacht mee in het projectteam

Hr-adviseur Ellen van der Mierden: ‘Het is gebruikelijk binnen de TU/e om de doelgroep bij projecten te betrekken. We hebben geprobeerd het projectteam zo breed mogelijk samen te stellen. We zijn vanuit HR begonnen in ons eigen netwerk en hebben medewerkers en leidinggevenden benaderd met de vraag of ze mee wilden denken over de organisatie van het event. De werkgroep bestond uiteindelijk uit vier medewerkers en een leidinggevende vanuit verschillende disciplines, zoals Education and Student Affairs (ESA), Finance en Control, en beveiliging. Daarnaast zaten er enkele adviseurs vanuit HR in de werkgroep. Op deze manier konden we de wensen van iedereen meenemen en zorgden we ook nog eens voor mond-tot-mondreclame: de beste reclame om een event te promoten.’

‘De gemengde samenstelling van de projectgroep heeft ervoor gezorgd dat we een mooi programma hebben neergezet dat aansloot bij de doelgroep. Zo gaf de projectgroep aan dat er behoefte was aan meer informatie en tips over intern solliciteren. Zodoende is besloten een workshop intern solliciteren te organiseren, gegeven door de leidinggevende uit de projectgroep en mijzelf. Hiermee konden we heel goed de situatie schetsen vanuit de leidinggevende en vanuit HR. Dat vulde elkaar mooi aan.’

Programma Boost your career week

Tijdens de Boost Your Career Week hadden medewerkers de keus uit vier online sessies (in het Nederlands en Engels) en ze konden individuele speedcoaching krijgen.

Bekijk de uitnodiging voor het programma

Paneldiscussie ‘Perspectives on enjoyable work’

De week startte met een interactieve paneldiscussie. Een sessie bedoeld om medewerkers in beweging te brengen. Managers en directeuren van de TU/e deelden persoonlijke verhalen over hun carrière (inclusief ups en downs), beantwoordden vragen over inzetbaarheid en vertelden hoe je de regie kunt nemen over je loopbaan.

Bekijk de presentatie

Workshop Job crafting

Deze workshop gaf een introductie in de basis van job crafting: hoe kun je je functie zo aanpassen dat die goed aansluit bij je talenten? Door je eigen werkomgeving te creëren, haal je meer voldoening uit je werk en kost het minder energie.

Bekijk de presentatie

Workshop Intern solliciteren

Binnen de TU/e zijn er volop mogelijkheden voor medewerkers om zich te ontwikkelen. In deze praktische workshop ging het over de vraag: hoe werkt het als je intern wilt solliciteren?

Bekijk de presentatie

Workshop Ontdek je talenten

Een persoonlijke workshop om medewerkers te stimuleren aan de slag te gaan met hun eigen talenten. Eerst leerden ze positief te reflecteren op hun talenten en vervolgens ging het over de vraag hoe je die talenten kunt inzetten.

Bekijk de presentatie

Speedcoaching

In een speedcoachingsessie konden medewerkers een-op-een coaching krijgen van een carrière-expert. Dat kon gaan over allerlei thema’s: persoonlijkheid, waarden of werkkeuzes. Voor ieder onderwerp had de coach kaarten met stimulerende coachingsvragen.

Succesfactoren in de aanpak

  • De positieve aandacht voor het belang van de loopbaanontwikkeling van obp. Dit waarderen medewerkers.
  • Een gevarieerd projectteam met zowel medewerkers obp als leidinggevenden obp en hr. Dit zorgde voor een programma dat aansloot bij de doelgroep en breed werd gedragen.
  • De follow-up bij de workshops in de vorm van een-op-een speedcoaching.
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur