Dynamiek op
de academische
arbeidsmarkt


Lees verder

Verschillende ontwikkelingen, van internationalisering en veranderende wetgeving tot andere maatschappelijke eisen, zorgen voor de huidige dynamiek op de academische arbeidsmarkt. Die ontwikkelingen beïnvloeden het werk en de werkomgeving en vragen veel van universiteiten en medewerkers.

Concrete vraagstukken op de academische arbeidsmarkt gaan bijvoorbeeld over:

  • de toenemende werkdruk en prestatiedruk,
  • nieuwe banen in het kader van de Participatiewet,
  • langer doorwerken tot de AOW-gerechtigde leeftijd,
  • de doorstroom van vrouwen in de wetenschap.

 

Deze thema’s verdienen de gezamenlijke inzet in het belang van de universiteiten en de medewerkers. SoFoKleS, het sociaal fonds van de sector, richt zich waar nodig samen met de sector op bevordering en verbetering van actuele vraagstukken via kennisdeling, onderzoek en (de ondersteuning van) diverse projecten in de sector.

Terug- en vooruitblik

Ook in 2016 heeft SoFoKleS zich samen met de universiteiten ingezet om de academische arbeidsmarkt gezond en aantrekkelijk te houden via tal van projecten. Om kennis en ervaringen over deze thema’s met elkaar uit te wisselen, heeft SoFoKleS op 24 november de conferentie ‘Dynamiek op de academische arbeidsmarkt’ georganiseerd. We kijken terug op een bijzonder boeiende bijeenkomst waarin ieder op basis van eigen interesses zijn kennis kon delen en opdoen door zijn eigen programma op te stellen. Velen hebben bijgedragen om er een inspirerende dag van te maken.

 

Laat u inspireren door de verhalen in dit magazine

Ter aanvulling op de conferentie vindt u in dit magazine meer informatie over:

  • de resultaten van een verkenning naar prestatiedruk bij wetenschappelijk personeel;
  • de ontwikkelingen op het gebied van de Participatiewet in de academische sector;
  • de ervaringen uit de leernetwerken duurzame inzetbaarheid.

 

We blikken terug op de projecten en onderzoeken van het afgelopen jaar, en vooruit naar 2017 waar SoFoKleS onder andere aandacht zal besteden aan belangrijke thema’s zoals werkdruk en duurzame inzetbaarheid.

Ik nodig u graag uit deze kennis en ervaringen te benutten. Laat u inspireren door de verhalen in dit magazine zodat u vervolgens (verder) aan de slag kunt met deze uitdagende onderwerpen op de academische arbeidsmarkt.

Jan Boersma,

voorzitter SoFoKleS
FNV Overheid

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur