Strategie, scenario-ontwikkeling en SPP

Het werk van de toekomst ondergaat een grote verschuiving. Digitalisering, automatisering en robotisering vervangen menselijke taken en creëren nieuwe taken en banen. Universiteiten hebben verder te maken met verzakelijking en internationalisering. Daarnaast worden thema’s als duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en waarderen en belonen steeds belangrijker. Universiteiten moeten met deze ontwikkelingen meebewegen om niet achter de feiten aan te lopen.

Maar welke toekomstscenario’s zijn denkbaar voor de universiteit? Hoe krijgt u antwoord op de vraag welke mensen de universiteit daarin nodig heeft? Ontdek in dit whitepaper de voordelen van scenario-ontwikkeling voor strategische personeelsplanning (SPP).

Dit whitepaper is onderverdeeld in de volgende onderdelen:

1. Wat is scenario-ontwikkeling?
2. Scenario-ontwikkeling en strategie(vorming)
3. Strategische uitdagingen
4. Scenario-ontwikkeling met metaforen

Masterclasses strategische personeelsplanning

In 2017 en 2018 zijn vier masterclasses georganiseerd over strategische personeelsplanning voor HR-directeuren, HR-adviseurs en leidinggevenden van universiteiten. SoFoKleS stelde dit whitepaper samen op basis van de masterclass van 4 december 2018 over strategie, scenario-ontwikkeling en SPP. Tijdens deze masterclass gingen de deelnemers, onder begeleiding van Bart Götte, business futurist bij FutureFlock, in op het aspect van strategie en scenario-ontwikkeling. De opbrengsten van de eerste drie masterclasses vindt u hieronder:

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur